Stick and poke

Hello world

Stick and poke (handpoke) är en metod som görs helt utan tatueringsmaskin.

Långt tillbaka i tiden (och på vissa platser än idag) har man använt verktyg som rostörnar, vässade ben eller hajtänder för att pressa in pigment under huden. Jag använder mig av samma urgamla metod, fast med en professionell tatueringsnål och bläck istället för sot eller aska. Jag håller nålen direkt i handen, doppar den i bläck och skapar sedan motivet prick för prick.

Estetiken blir en annan än hos en maskingjord tatuering, linjerna blir inte lika skarpa, utan lite "korniga" (som på ett gammalt fotografi).

Stick n´pokes ger en mjuk, organisk och handgjord estetik


Stick n´pokes är precis lika permanenta som vanliga tatueringar, men eftersom jag jobbar främst med tunna och fina linjer så händer det att en tatuering behöver fyllas i efter att den läkt. Detta kan bero på en mängd olika orsaker, kanske jag inte gick så djupt som just din hud behöver att jag ska göra, kanske du inte tagit hand om din tatuering ordentligt under läkeprocessen, kanske har du lyssnat på för dålig musik eller ätit för mycket potatis eller så kanske din hud bara inte hade lust att hålla fast bläcket på just de där punkterna som släppt. Vi läker alla olika!

Huden är inte ett pappersark, det kommer alltid uppstå oregelbundenheter (livet va!) vilket antingen känns helt perfekt för dig eller också gör det det inte. Känner du att tatueringen behöver fyllas i så hör bara av dig till mig så fixar vi det! Så länge du följt mina efterråd och det inte beror på slarv från din sida så kostar en ifyllning ingenting.

Smärtan då?


Det varierar såklart. Någon tycker att det gör ganska ont medan en annan knappt tycker att det känns alls. Känslan varierar beroende på placering, ovansidan underarmen gör i princip noll ont, medan exempelvis vristen eller vissa platser på ryggen kan vara lite obehagligare. Oavsett placering och personlig smärttröskel så är det hur som helst HELT överkomligt. 

Det långsamma och tysta tillvägagångssättet är lugnande, det lilla knäppet som hörs av nålen blir efter en stund rent meditativt. Tatueringstillfället ger kroppen en möjlighet att släppa fokus på allt annat för en stund. 

Det ligger en ömhet i själva handligen, tatuerandet, som jag vill ta tillvara på - så att upplevelsen i sig och inte bara det färdiga resultatet får betydelse.

Några ord från tidigare kunder:

"Att gå till Hanna är en helkroppsupplevelse. Från första kontakt till läkt tatuering. Hanna är en konstnär som är mån om både kund och det hantverk hon utför. Att bli tatuerad med bara nål är en häftig upplevelse, det gör inte ont utan är behagligare än med maskin. Längtar redan till nästa tatuering!"

"Så nöjd med min tatuering från Hanna. Kändes förvånansvärt lite, gjorde inte alls ont!! Kändes mycket mindre än att tatuera sig på vanligt sätt. Mer som att någon skrapar lite på huden, och man är medveten om alla drag som görs, medans en vanlig tatuering för ont och känns som om det nästan chockar kroppen. Vill bara tatuera mig med stick n poke efter denna avslappnande session!"

"Det känns på vissa delar på kroppen som om man prickar med en penna, andra känsligare delar som att någon nyper en lite i huden!"

"Så glad att jag blev rekommenderad att gå till Hanna. Hela upplevelsen var otroligt positiv. Kändes nästan ingenting, mer som ett myggbett. Längtar tills jag ska göra min nästa. Man blir lätt beroende av att vilja göra fler. Fantastiska konstverk och trygghetsgivande lokal och en helt underbar personlighet hos tatueraren."

"Så mycket skönare att tatuera sig med denna teknik än med maskin, fick en härlig känsla i hela kroppen och min tatuering har läkt mycket fortare."

"Själva tatuerandet, miljön och Hannas underbara person har en lugnande inverkan. Smärtan kan liknas med att bli biten av en pytteliten mygga en miljon gånger, upplever att tatuering med maskin är betydligt mer smärtsamt än Hannas metod. Jag har gjort flera tatueringar hos Hanna och längtar redan till nästa gång!"

"Jag gjorde min första tatuering våren 2021. Något jag aldrig trodde att jag skulle göra då jag är otroligt nålrädd. Efter att ha läst i tidningen om Hannas metod att tatuera var det något som lockade mig och jag bokade en tid. Jag var supernervös första gången jag klev in på Gaia och superlycklig när jag klev ut. Idag har jag gjort 6 tatueringar och har två till inbokade. Att komma till Hanna är terapi för kropp och själ, en lugn stund i en trivsam miljö. Metoden hon använder sig av är skonsam och känns som akupunktur, med små välgörande stick. Har inte upplevt smärta vid någon av tatueringarna. Sen är det ju helt underbart att få konstverk skapade av denna underbara kvinna på kroppen. Boka på egen risk, du kommer bli beroende!"

"Det känns inte mer än att noppa ögonbrynen! De nästan fyra timmar jag låg med min tatuering kändes som en enda lång terapisession, dels på grund av den behagliga behandlingen och dels för att Hanna är en så himla mysig person."